DARŽELIO KIEME - EKO MIESTELIS

 

    Šiomis dienomis ekologijos tema  gana plačiai nagrinėjama, o antrinis žaliavų panaudojimas taip pat neatsiejama ekologijos dalis.
    Vykdydami bendruomenės projektą  ,,Ekologija darželyje“, viena iš planuotų veiklų buvo kūrybiškai įrodyti, kad ne viskas ką išmetame yra šiukšlės. Iš daugelio nebenaudojamų daiktų galima sukurti kažką nauja, įdomaus, prikelti juos antram gyvenimui.
   
Tad nieko nelaukusios, šio renginio sumanytojos ir organizatorės priešmokyklinio ugdymo grupės auklėtoja Albina Kasparienė ir auklėtoja Laima Stasiulionytė, kvietė bendruomenę pasitelkti fantaziją ir kurti Eko miestelį.
   
Visą savaitę vaikai ir auklėtojos dirbo, kūrė, tėveliai dalyvavo įvairių medžiagų paieškoje. Netrūkus antrinės žaliavos virto žaismingais daiktais: įvairaus dydžio namais, parduotuvėmis, mašinomis, traukiniais, gatvės šviestuvais... Prie namų pražydo gėlės.
   
Gegužės 7 dieną darželio kieme, po baltakamieniais beržais, ,,išaugo“ Eko miestas, kuriame veikė tikra ,,Bananinė“, ledų ir sulčių kioskas, gatvėje vyko saugus mašinų judėjimas...Iš ,,Drugelių“ planetos Eko miestelį aplankė ,,Šiukšlius“. ,,Žemė“ ir vaikai jam rodė, paaiškino, ką galima gražaus ir naudingo sukurti iš antrinių žaliavų.
    Vakare tėveliai ilgai negalėjo vaikų išsivesti namo, nes jiems žaisti Eko miestelyje buvo labai gera !

 Eko miestelio filmukas