„SVEIKATIADOS“ PROJEKTO „MANKŠTIADA“ 2015

 

     Projektas „Sveikatiada“ - socialinė iniciatyva, kuria ugdomi vaikų sveikos gyvensenos įpročiai. Organizuojami vaikams įdomūs ir patrauklūs renginiai, kurių metu moksleiviai plečia savo žinias ir supratimą sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo srityse. Veiklose dalyvauja ne vien moksleiviai, bet ir mokytojai, mokyklų ir darželių administracijos darbuotojai ir tėvai.

   Mūsų darželis kasmet dalyvauja „Sveikatiados“ projekte. Kadangi aktyviai pradėjome naujus metus, projekto koordinatorius Tadas Beržonskas pasiūlė pasirašyti oficialią bendradarbiavimo sutartį dėl „Sveikatiados“ projekto veiklų įgyvendinimo.

    „Mankštiada“ – judėjimo ir fizinio aktyvumo laikas. Šaltais žiemos mėnesiais vaikai išbando tiek tradicines mankštas, tiek ir nepažintų, tačiau be galo įdomių sporto šakų pratimus.

    Sausį ir vasarį „Sveikatiada“ skelbia sveikatos mėnesiais ir kviečia dalyvauti „Mankštiadoje“ 2015. Siūloma išbandyti naują ir sparčiai plintantį sportavimo metodą – INSANITY.

    Užbaigiant sausio mėnesį, judesio korekcijos mokytoja Rasa Tūskaitė, sukvietė vaikučius ir jų auklėtojas sudalyvauti Get Fit trenerių paruoštoje INSANITY treniruotėje. Stebėdami nufilmuotą treniruotę, vaikai stengėsi atlikti demonstruojamus pratimus. Auklėtiniams buvo labai įdomu išmėginti naują sportavimo būdą, po kurio netrūko gerų emocijų ir naujų įspūdžių.

    Besidžiaugdami gražia vasario žiema, visi vaikai buvo sukviesti į lauką, kur judesio korekcijos mokytoja pravedė masinę darželio „Mankštiadą“. Juk gryname ore skambant smagiai muzikai visiems kartu daug linksmiau mankštintis!

    Mūsų įstaiga ištisus metus yra sportiškai aktyvi: kiekvieną rytą atlieka rytines mankštas,  dalyvauja kūno kultūroje. Sausio ir vasario mėnesiais prisijungia ne tik prie šio projekto, bet ir labai aktyviai įsitraukia į įvairiausias sportines pramogas su tėveliais ar kitos grupės draugais, sportuoja lauke ir salėje, dalyvauja įvairiose veiklose, kuriose skatinama sveika gyvensena.