LOPŠELYJE-DARŽELYJE VYKO TARPTAUTINĖ KONFERENCIJA

    Rugsėjo 19 d. lopšelyje-darželyje ,,Varpelis“ vyko tarptautinė metodinė praktinė konferencija ,,Ikimokyklinių įstaigų partnerystė: ugdymo sėkmę lemiantis veiksnys“. Į renginį susirinko gausus būrys pedagogių iš Latvijos respublikos  Ludzos lopšelių-darželių  ,,Pasakaitė“, ,,Pilaitė“, ,,Nykštukas“ ir Rokiškio lopšelio-darželio ,,Varpelis“.

    Konferencijos tikslas - bendradarbiauti su ikimokyklinėmis įstaigomis keičiantis gerąja darbo  patirtimi, ieškant būdų, kaip spręsti ikimokyklinių įstaigų bendruomenėms aktualius ugdymo klausimus.

    Siekiant kurti ikimokyklinę įstaigą kaip nuolat besimokančią bendruomenę, atvirą pokyčiams ir naujovėms,  puoselėjant jos kultūrą, svarbu kurti įstaigų bendradarbiavimo tinklus ir veiksmingai juose mokytis. Tokiuose tinkluose užmezgami glaudūs bendruomenių bendradarbiavimo su kitų miestų, rajonų, šalių mokyklomis ryšiai, kuriamos naujos komunikavimo ir bendradarbiavimo formos ne tik su tiesioginiais mokyklos partneriais – tėvais, mokyklos rėmėjais, bet ir kitomis įstaigomis galinčiomis daryti tiesioginę ar netiesioginę įtaką ugdymo(-si) proceso kokybei. Konferencijos metu dalyviai  dalijosi savąja patirtimi kaip spręsti ikimokyklinių įstaigų bendruomenėms aktualius ugdymo klausimus: vaikų kūrybiškumo skatinimo, gamtamokslinio-ekologinio ugdymo, etnokultūros tradicijų puoselėjimo darželyje, dalyvavimo Comenius daugiašalės mokyklų partnerystės projekte naudą ugdymui, vaikų vertybinių nuostatų formavimo,  IKT taikymo ikimokykliniame ugdyme galimybes, logoritmiką. Stebėjo smėlio terapijos užsiėmimą. Kūrybinėse dirbtuvėlėse išmoko naujų technikų. Susipažino su lopšelio-darželio ugdymo aplinka.

    Rokiškio lopšelį-darželį ,,Varpelis“ ir Ludzos lopšelį-darželį“ ,,Pasakaitė“ sieja kelių metų draugystė. Šios įstaigos pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį. Džiugu, kad su ,,Varpeliu“ panoro bendradarbiauti ir kitos Ludzos miesto ikimokyklinės įstaigos.