ĮVERTINIMAS VILNIUJE UŽ eTWINNING PROJEKTUS

    2016 m. rugpjūčio 24-26 d. „Artis Centrum Hotels“ Vilniuje įvyko tarptautinis kontaktinis seminaras „Tautiškumo ir tarptautiškumo dermė ugdyme“. Jame dalyvavo 83 mokytojai iš visos Lietuvos ir 17 iš kitų šalių, kuriuose yra lietuviškos mokyklos. Šiame seminare dalyvavo  mokytojai, mokantys įvairaus amžiaus lietuvių vaikus Jungtinėje karalystėje, Norvegijoje, Vokietijoje, Airijoje, JAV, Islandijoje, Austrijoje, Belgijoje ir Ispanijoje ir su kuriais mokytojai iš Lietuvos turėjo galimybę užmegzti kontaktus būsimiems nacionaliniams projektams ir juos užregistruoti seminaro metu.
    Šio seminaro dalis – mokytojų apdovanojimai Nacionaliniais kokybės ženkleliais už kokybiškai vykdytus projektus.  Šiais metais iš Panevėžio apskrities regiono buvo atrinktos dvi mokymo įstaigos ir abi jos iš Rokiškio rajono. Tai Rokiškio lopšelis-darželis ,,Varpelis“ ir Pandėlio gimnazija.
    Rokiškio lopšelio-darželio priešmokyklinio ugdymo pedagogė Albina Kasparienė  pristatė keturis vykdytus tarptautinius  projektus „Kultūrų kelionė“ („ Culture Journey“), „Ratelio žaidimai“ („A Game in Each Ring“), „Kelias į mokyklą“ („Walking school“), „Dar vienas žingsnis“ („One More Step“). Pandėlio gimnazijos mokytoja Larisa Tichonova pristatė projektus „Молодые европейцы за дружную Европу“  ir ,, eTwinning 11 gimtadienis“.  Visi šie vykdyti projektai buvo apdovanoti kokybės ženkleliais. Nacionaliniais kokybės ženkleliais apdovanojami tik tie projektai, kurie atitinka tam tikrus kriterijus. Projektai, kurie gavo Nacionalinius kokybės ženklelius, patenka į kasmetinio nacionalinio konkurso „Geriausia Lietuvos „eTwinning“  mokykla 2016“ atranką.