VIEŠNAGĖ BULGARIJOJE

    Balandžio 15-18 dienomis Archimedo ir Diogeno švietimo politikos instituto kvietimu Rokiškio lopšelio-darželio ,,Varpelis“ direktorė Sigita Baranovskienė ir anglų kalbos būrelio vadovė Violeta Deksnienė viešėjo Bulgarijoje Triavnoje, kur vyko tarptautinė konferencija ikimokyklinio ir pradinio ugdymo pedagogams. Pedagogės buvo pakviestos pasidalinti patirtimi, skaityti pranešimą apie ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo organizavimą Rokiškio lopšelyje-darželyje ,,Varpelis“. Konferencijos tikslas – inicijuoti  pokyčius ikimokykliniame ir pradiniame ugdyme. Į konferenciją buvo pakviesta apie 300 dalyvių iš visos Bulgarijos – edukologai, dėstytojai, ekspertai, institucijų, švietimo įstaigų vadovai, pedagogai.
    Konferencijos dalyvius ir svečius pasveikino renginio iniciatorius ir organizatorius Archimedo ir Diogeno švietimo politikos instituto direktorius Plamen Paskalev. Triavnos miesto lopšelio-darželio ugdytiniai parodė nuotaikingą meninę programėlę. Konferencijos dalyviai dirbo grupėmis: pradinių klasių mokytojai ir ikimokyklinio ugdymo auklėtojai. Renginyje buvo pristatytos pažangiausiai dirbančių pedagogų patirtys. Edukologai pristatė ugdymo naujoves, tendencijas. Išklausę pranešimus, konferencijos dalyviai ir svečiai trumpai pasidalijo savo pastebėjimais, mintimis apie konferencijoje pristatytus pranešimus, svarstė kaip pagerinti ugdymo kokybę. Kitą dieną konferencijos dalyviams buvo suorganizuotos kelionė į etnografinį kaimą, ekskursija po Triavnos miestelį. Svečiai supažindinti su  miesto istorija, architektūriniais paminklais. Stebėjo šviesos ir muzikos šou.
   
Konferencija suburia žmones. Tai puikus būdas dalytis patirtimi, diskutuoti, kelti idėjas ir svarstyti svarbius klausimus, užmegzti naujas pažintis ir bendrauti.