ŽAIDŽIAME TEATRĄ

     Balandžio 26 dieną Rokiškio rajono priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai rinkosi į jau tradicine tapusią šventę ,,Žaidžiame teatrą“. Atvykusius dalyvius pasitiko orkestro dirigentas ir dainų fėja, kurie dovanojo kaspinu papuoštą lazdelę – raktą į Dainų šalį.
    Pasakų šventė prasidėjo smagiu dalyvių orkestru. Visus nustebino Spalviukės pasirodymas: vaikai turėjo atpažinti sename pasakų lagamine raktelį iš pasakos ,,Buratinas“, laikrodį iš ,,Pelenės“, maišelį iš ,,Katinėlio ir gaidelio“, auksinį pinigėlį iš pasakos „Stalelis, avinėlis ir lazda“.
   
Pažaisti teatrą atvyko vilkas su lape, meškeriotojai su žuvytėmis, pelėdų ir kiškių šeimynos, pirštukai nykštukai, kaubojai ant žirgų su  šokėjomis, dailininkų komanda. Pasakų veikėjai kvietė žiūrovus pažaisti, atlikti kiekvienos komandos parengtas užduotis, improvizuoti daineles.  Netrūko šventėje geros nuotaikos: vaikai žaidė, šoko, dainavo. Šventės pabaigoje Spalviukė pakvietė visus paskraidyti spalvotu parašiutu. Pasakų mylėtojus pradžiugino dovanos: spalvotos padėkos, knygutės. ,,Žaisdami teatrą“, vaikai turėjo galimybę patenkinti kūrybinės saviraiškos poreikį, tvirtino kūrybinius ir socialumo gebėjimus, pasitikėjimą ir teigiamą savęs vertinimą. Tikimės, kad iš tokio gražaus būrio vaidybos mylėtojų išaugs didelis būrys teatro gerbėjų, pastebinčių ir mokančių vertinti grožį, meną.