Šias metais lopšelio-darželio pedagogai nutarėme prisijungti prie didžiausios visoje Europoje vykdomos atliekų mažinimo akcijos. Europos atliekų mažinimo savaitės (trumpinys - EWWR) (2017 m. lapkričio 18-26) metu visoje Europoje buvo organizuojami renginiai, skirti atliekų prevencijai, mažinimui, pakartotiniam panaudojimui ar perdirbimui.
    Ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikams svarbiausia gyvenime yra žaidimas ir žaislai su kuriais žaidžia. Žaislai pasigaminti pačių rankomis būna brangesni, mielesni. Malonu vaikams kurti drauge su savo bendraamžiais, šeimos nariais, idėjomis dalintis su draugais. Lopšelio-darželio grupės visą savaitę (2017-11-20/2017-11-24) savo grupėse kūrė, gamino žaislus, panaudodami pakuotes, stiklo tarą, plastmasę ir kitas antrines žaliavas.
    Savaitės eigoje kurtus žaislus ir daiktus sunešėme į bendrą darželio erdvę. Suorganizavome parodą – pramogą „Eime žaisti!”. Kiekvienos grupės komanda pristatė savo kūrinius, jų tolesnę naudojimo paskirtį, drauge žaidėme su „naujais“ žaislais.