„KIEKVIENAM PO SPINDULĖLĮ MEILĖS...“

    Gegužės 25 dieną saulė negailėjo spindulių, vaikai - plačių šypsenų, vadovai, pedagogai, darbuotojai – atsidavimo darbui, o tėveliai - laimės ašarų.
    Skambant ramiai kanklių sutartinės melodijai, į lopšelio-darželio kiemą rinkosi  šeimų trijų kartų atstovai į mokslo metų baigiamąją šventę „Kiekvienam po spindulėlį meilės...“. Šventės šauklys Benedikto tėtis ožragiu pažadino saulę motinėlę, o jungtinė mamų ir pedagogių grupė atliko Saulės šokį. Po pievelę pabiro mažieji piemenukai. Mamytės su dukrelėmis pynė margaspalvius vainikus. Šventės žodžiai „gamta“, „tauta“ ir „šeima“ nuolat skambėjo vedančiųjų Močiutės, Mamos, Tėčio ir Dukrelės lūpose.
   
Žiūrovai negailėjo plojimų mažųjų „žvirbliukų“ „vištyčių“ ir kitų „naminių gyvulėlių“ šeimynėlių pasirodymams. Pakinkę arkliukus, „virti košės‘ atskubėjo mažieji Močiutės pagalbininkai, o tėčiui ,,bekopinėjant“ medų, ,,bitutės“ sukosi linksmame suktinyje.
    Nėra ateities be praeities... Mūsų  protėvių  palikimas vertinamas, puoselėjamas ir perduodamas mūsų vaikams. Etno būrelio vaikų atliekamų lietuvių liaudies šokių popuri, akomponuojant lopšelio-darželio kapelytėi, nepaliko abejingų nei senosios, nei jaunosios, nei mažosios kartos atstovų.
   
Originalumu žiūrovą stebino moterų vokalinis ansamblis „Svaja“. Ypatingų aplodismentų sulaukė dainos „Saldumynų šalis“ improvizacija. Ansamblietės, pasidabinusios vyresniosios kartos laikų mokyklinėmis uniformomis, tarsi kvietė į naują gyvenimo kelio etapą priešmokyklinukus – būsimuosius pirmokėlius. Atsisveikindami dovanojo smagias dainas ir šokius.
   
„...Svarbu, kad šeimos dažnai savęs klaustų ar jos gyvena iš meilės, dėl meilės ir meilėje. Konkrečiai tai reiškia aukojimąsi, atleidimą, kantrybę, savitarpio pagalbą, pagarbą...“ (Popiežius Pranciškus). Darželio direktorė Sigita Baranovskienė sveikino  šeimas, linkėdama turiningos, įspūdingos, saugios vasaros, darnos ir santarvės šeimose, o būsimiems pirmokams linkėjo gražių pasiekimų mokslo kelyje.
   
Šventę vainikavo visų dalyvių atliekama „Darželio daina“.

Šventės video https://www.youtube.com/watch?v=6DaI5pez1nY