JUBILIEJINĖ - PENKTOJI ,,LINO MŪKA“

   
Rugsėjo 16 d. Irenos ir Romualdo Kaminskų aukštaitiškame vienkiemyje Panemunėlio geležinkelio stoties, Rokiškio rajone vyko jubiliejinė edukacinė – kultūrinė šventė „Lino mūka“. Į šią šventę buvo pakviestas ir lopšelio-darželio „Varpelis“ kolektyvas. Pedagogai ir vaikai pristatė muzikinę – floristinę kompoziciją „Lino simfonija“, kurią sudaro drabužių kolekcijos: ,,Metų laikai“ (ruduo, žiema, pavasaris, vasara) ir „Vaikų kolekcija“ (drugelis, siūbuojanti suknelė, nykštukai, nykštukės, pienės pūkas, balerina, lino karalienė). Drabužių kolekcijomis žavėjosi ir vietiniai, ir svečiai.
    Šventėje vaikai susipažino su senosiomis linininkystės tradicijomis ir kartu su tėveliais galėjo išbandyti darbus: nurauti ir surišti linus, sukrauti į vežimą. Smalsuolius viliojo pilnas linų vežimas. Mintuvais ir šukomis buvo mažai dirbančių.
    Audėja demonstravo savo audinius iš lino ir mokė austi staklėmis. Šalia buvo įsikūrusios ir verpėjos, kurios verpė lino pluoštą.
   
Šventės metu visi buvo pakviesti pasivaišinti koše. Be košės, visi vaišinosi ir linų sėmenų sėklomis pagardintomis virtomis bulvėmis.

   
Vaikai su tėveliais grįžo namo pilni įspūdžių. Sodybos šeimininkas šventės dalyvius pradžiugino dovanėlėmis.