ROKIŠKIO LOPŠELIS-DARŽELIS „VARPELIS“

„KAI SVEIKAS MAISTAS – NEREIKALINGAS IR VAISTAS“


   
Birželio mėnesio iššūkis „Kai sveikas maistas – nereikalingas ir vaistas“ lopšelyje-darželyje sulaukė atgarsio iš visos bendruomenės. „Smalsutės sodelyje“ sužaliavus vaistažolėms, vaikus supažindinome su jų nauda žmogaus sveikatai, karštą dieną atsigaivinome šalta žolelių arbata su citrina.
    Tėveliai taip pat įsijungė į šią iniciatyvą - vaišino grupės vaikus pačių užaugintomis braškėmis, kiti nupirko mažiesiems arbūzą. Valgant vasaros gėrybes buvo tinkamas metas pakalbėti apie vitaminus bei jų naudą organizmui.
    „Pelėdžiukų“ ir „Saulės zuikučių“ grupių vaikai apsilankė miesto turgelyje, pažiūrėti, kokių daržovių siūlo pardavėjai ir palyginti su tuo, kas auga mūsų šiltnamyje ir darže. Sugrįžę į lopšelį-darželį nusiskynė „Smalsutės sodelyje“ daržovių. Kad būtų įdomiau pažinti skonių įvairovę, nusprendėme pažaisti žaidimą „Atspėk iš kvapo ir skonio“. Vaikai užsimerkę uostė ir ragavo daržoves. Labiausiai jiems patiko agurkai ir pomidorai.
   
Kai vaikai patys dalyvauja daržoves auginant, jas skinant – atsiranda smalsumas, norisi ir paragauti. Sveikos mitybos įpročius svarbu suformuoti dar vaikystėje, kai organizmas auga – tuomet yra didelė tikimybė, kad jie išliks visą gyvenimą.