ROKIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖS VISUOMENĖS SVEIKATOS RĖMIMO SPECIALIOSIOS PROGRAMOS LĖŠOMIS FINANSUOJAMO
PROJEKTO VYKDYMAS  „Į ŠVAROS IR SVEIKATOS ŠALĮ“

   
Rokiškio lopšelyje-darželyje finišavo Rokiškio visuomenės sveikatos fondo lėšomis finansuojamas  projektas „Į švaros ir sveikatos šalį“. Tai buvo ilgalaikis projektas, suteikiantis bendruomenei žinių ir praktinių įgūdžių apie asmens higienos svarbą. Buvo suorganizuoti vaikams įdomūs ir patrauklūs renginiai, kurių metu vaikai mokėsi  elgesio kultūros prie stalo, lankėsi „lauko kavinėje“, rūpinosi savo kūno ir drabužių švara, tvarkė spinteles, teisingai mokėsi plauti rankas ir prižiūrėti dantukus, dalyvavo viktorinoje „Viskas apie švarą“.
    Padedant socialiniams partneriams bendruomenė mokėsi savitvarkos ir higienos įgūdžių „Rokiškio baseine“. „Odontologijos klinikoje“ rūpintis dantukais vaikus skatino odontologas S. Stalionis, tėvams suorganizuota nuotolinė gydytojos R. Burnickienės paskaita apie asmens higieną. Visuomenės sveikatos specialistė pravedė edukacinius užsiėmimus apie asmens higieną, kurie labai svarbūs vaikų savarankiškumui.
    Atsižvelgiant į vaiko amžių ir individualius gebėjimus, ypač svarbu mažais žingsneliais diegti asmeninės higienos įgūdžius, aptarti, ką ir kodėl darome. Pamažu ugdomas vaiko supratimas, kad būti gražiam, pirmiausiai reiškia būti švariam, tvarkingam ir sveikam.