RESPUBLIKINIS PROJEKTAS „SVEIKATA VISUS METUS“ RUGSĖJO MĖNESIO IŠŠŪKIS „IŠTIESK DGRAUGUI ŠVARIĄ RANKĄ


   
Rugsėjo mėnesį Visuomenės sveikatos specialistė Agafija ir IU mokytoja Nida vykdė projekto ,,Sveikata visus metus“ rugsėjo mėnesio iššūkio veiklą ,,Ištiesk draugui švarią ranką“ su ,,Kiškučių“ grupės vaikais.
    Rankos yra vienas svarbiausių rizikos veiksnių pernešant mikroorganizmus. Dėl šios priežasties būtina rankas plauti muilu ir vandeniu. O kaip tinkamai jas nuplauti..? Nuomonių buvo įvairių.
    Veiklos metu vaikai žiūrėjo ir aptarė filmuką ,,Brokoliukas ir Braškytė – rankų plovimas“, specialaus žibintuvėlio pagalba VSP specialistė ir vaikai tyrinėjo ant rankų esančius nešvarumus. Tačiau netikėtai iš daržo su neplautomis rankomis atvykęs ,,Kiškis“ sveikinosi paspausdamas ranką vaikams, žaidė ir platino ,,mikrobus“. Pažaidę su kiškiu vaikai pasitikrino rankyčių švarą ir nustebo, jos švietė ryškia violetine šviesa. Po tokių pasisveikinimų vaikai kartu su kiškiu ėjo plauti rankų su vandenuku ir muilu.
   
Visi dalyviai įsitikino, kad ant jų rankyčių slepiasi daug ,,mikrobų“. Grįžę po praktinės rankų plovimo užduoties, specialaus žibintuvėlio pagalba vėl vaikai stebėjo, ar tinkamai jas nusiplovė.